activiteiten


Paasdag

Net als in bij de vierde zondag staat ook op eerste paasdag ‘ her zien’ centraal. Jezus leeft, hij is zichtbaar, herkenbaar en tastbaar! Ook in deze schikking wordt de stip het oog, de pupil. Rond het oog ontstaat een krans van kleinere ‘ogen’ glazen flesjes met een kleine witte Gerbera. Het weefsel is levend geworden door de bloesemtakken.

Goede Vrijdag

Door de stip zijn drie rode kruizen zichtbaar, een verwijzing naar Golgotha. Op de tafel voor de schikking zijn wat dobbelstenen gegooid. Deze stenen herinneren aan het dobbelen op Golgotha.Witte Donderdag

In deze lezing staan dienen centraal. Jezus kiest er voor om de ander te dienen. Dit doet hij door een nederige taak uit te voeren: het wassen van de voeten. Als symbool hiervoor gebruiken we viooltjes, een teer en klein bloemetje met een grote uitstraling, en een droog doek.Palmpasen

In de lezing op Palmpasen staat de zalving centraal. Als symbool gebruiken we allerlei verse kruiden die gebruikt kunnen worden bij een zalving. Een doek om de beker verwijst naar balseming.Gedragen worden door anderen is het thema van deze schikking. Hoop hebben en houden op een betere toekomst. Met liefde naast elkaar staan. In de stip plaatsen we een rode roos (liefde) die als het ware het warrige en onduidelijke leven ontstijgt. Gedragen door de onderlinge verbondenheid (klimop).
De vierde zondag is feestelijker dan de drie voorafgaande zondagen. De teksten blikken al vooruit naar Pasen. Deze zondag staat ‘ het zien’ centraal. De stip op de horizon is een oog geworden, een pupil waardoor alles zichtbaar wordt. Het weefsel van takken wordt bloeiend. De bloesems verkondigen de komende lente.


In de schikking staat het levende water centraal. Water waardoor wij als mensen kleur en geur mogen geven aan ons leven. In wit komen immers alle kleuren samen! De geur van jasmijn geeft ons zin in het leven, om in beweging te komen.Jezus voelt zich gedragen door woorden en beschermd door woorden. In het midden van de stip zweeft een tulp, die doet denken aan gevouwen (biddende) handen. De tulp wordt beschermd en gedragen op vleugels door 3 grote onbeschreven bladeren.