home jeugdpagina

Zondag 21 mei 2017: Jeugdactiviteit Ring  in IJlst

Op zondag 21 mei vertrokken we om 13.00 uur met 8 jongeren vanuit Heeg op de fiets naar IJlst. In totaal kwamen er 58 jongeren vanuit de omringende dorpen in de leeftijd van 12 – 16 jaar naar deze slotactiviteit, een mooie opkomst! Na een hartelijke ontvangst in de Eehofbij de Mauritiuskerk, vertrokken we al wandelend naar de fierljepschansen voor een fierljepclinic. Het werd een sportieve middag waarbij de meesten uiteindelijk de sprong waagden en droog over kwamen. Vanwege het heerlijke weer, werd er na afloop van de clinic nog snel even een verkoelende duik gemaakt, waarna we weer terug gingen naar de kerk. In de tuin stond de barbecue al aan.

Ds. D. Hofstra vroeg aan de jongeren wat je zoal nodig had bij de sport fierljeppen. Best veel eigenlijk: durf om de sprong te wagen, doorzettingsvermogen, kracht, techniek, inzet en vertrouwen. Eigenlijk heb je voor geloven precies dezelfde elementen nodig, vertelde Ds. Hofstra. De sprong wagen om samen met God op weg te gaan, doorzettingsvermogen om je geloof vast te kunnen houden en vertrouwen op God dat hij er altijd voor ons zal zijn.

Na een heerlijke barbecue en vertrokken we om 17.30 uur weer richting Heeg.  Wij kijken terug op een zeer geslaagde slotactiviteit waarbij de organisatie door de jeugdraad van IJlst tip top was geregeld. Dank daarvoor!

Hartelijke groeten,
Tjitske Potma en Jitske Krol

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jeugdclub Jonge Wille en jeugdclub Wille & Mear

Tijdens dit kerkseizoen was er ook weer maandelijks jeugdclub in het gebouw achter de Ichthuskerk. Er waren dit jaar 2 groepen jeugdclub: Jonge Wille, voor de jeugd uit de 1e en 2e klas van het voortgezet onderwijs en Wille & Mear voor de jeugd uit de 3e klas. Jonge Wille werd bezocht door 16 jongeren en Wille & Mear door 13 jongeren. We hebben hele leuke avonden gehad en de opkomst was iedere keer groot, daar waren wij als leiding natuurlijk erg blij mee J.

Graag willen wij jullie een idee geven van wat we zoal doen met de jeugdclubs. We beginnen elke keer met een kort stukje om over na te denken. Dat kan een gedicht zijn, een verhaaltje, een lied of bijvoorbeeld een aantal Loesje-teksten. Eén voorbeeld:

Dan de activiteiten die we hebben gedaan: kaarten op tafel, levend Memory spel in het Heempark, levend flipperkast, kring-kaartspel, pijl en boog schieten, ranking you & ranking me, ladderspel, ik hou van Holland–verjaardagsspel, Sinte

rklaasspel, kerstkaarten maken, voorwerpen-bingo, spellen circuit, ballonnen knallen, party & co en 30 seconds.

Op vrijdag 15 april was de laatste clubavond, voor beide groepen samen. De hele dag was het regenachtig, maar gelukkig scheen om 19.00 uur de zon en kon het-grote-geld-spel in het Heempark toch doorgaan.

Er waren 26 jongeren en er werd gestreden in 7 groepjes. Er waren 10 opdrachten verdeeld over het Heempark waarbij de groepen ‘fictief’ geld konden verdienen.  Als je de opdracht niet goed had, dan moest je geld inleveren. Ook kon je een hulpmiddel huren, wat wel geld kostte, maar waardoor de opdracht wel gemakkelijker  werd zodat je ook weer meer geld kon terugverdienen. Bovendien liep er een hele snelle belastinginspecteur door het Heempark, die je kon aftikken, wat natuurlijk ook weer geld kostte. En er was een koek en zopie waarbij allerlei heerlijkheden te koop waren. Het doel van het spel was om als groep zoveel mogelijk geld te verzamelen én…, voor het winnende team was er een echte geldprijs beschikbaar, werd van te voren verteld.  De opdrachten varieerden van  een aantal behendigheidsspelletjes tot het vertalen van een Franse zin, het oplossen van rekensommen, het uit het hoofd leren van een moeilijke tekst, de namen van 10 vogels bij de juiste plaatjes zoeken, letters zoeken en zoveel mogelijk woorden maken en pijl en boog schieten. Omdat het om 21.00 uur toch begon te regenen besloten we om iets eerder te stoppen. Alle punten werden opgeteld door de jury en de uitslag kon bekend gemaakt worden: Douwe Schrale, Hylke Piso, Berend Ype Krol en Jetze Huitema gingen naar huis met de prijs: een eervolle vermelding als winnaar van het-grote-geld-spel en € 2,50 per persoon.

Al hoewel we deze laatste clubavond  helaas afsloten in een regenachtig Heempark, kunnen we terug kijken op een zeer geslaagd clubseizoen.  Wat ons betreft:  TOT VOLGEND JAAR!

Hartelijke groeten van de clubleiding van Jonge Wille en Wille & Mear:

Fokke Karel , Christa, Marianne, Sjoerd, Geertje, Rimmer en Jitske